U bent hier

Op zaterdag 18 mei nam Brussel alle kleuren van de regenboog aan, want dan trok de Belgian Pride weer door de straten van de Belgische hoofdstad. Tussen de kleine 100.000 feestvierders die er feestvieren in het kader van meer seksuele diversiteit, was er voor het tweede jaar op rij een delegatie van VUB- en ULB-studenten en personeel door de straten trokkken. Onder de noemer van ‘open-minded universities’ willen de twee Brusselse universiteiten pleiten voor meer tolerantie en de rijkdom van een diverse samenleving in al haar mogelijke vormen. Achter de schermen maken de instellingen ook druk werk van een sterker LGBTQ+ beleid.

 

De VUB organiseerde recent verschillende focusgroepen met studenten en personeelsleden rond haar diversiteitbeleid en in het bijzonder rond LGBTQ+. Dat leidde tot een aantal concrete voorstellen, zoals de inrichting van inclusieve/genderneutrale toiletten en de mogelijkheid voor trans-en non-binaire studenten die nog geen officiële naamsverandering konden laten doorvoeren een voorkeursnaam te gebruiken.

 

Pauwels naar de Pride
Om haar engagement kracht bij te zetten, trok de VUB samen met haar Franstalige tegenhanger ULB voor de tweede keer met een grote delegatie studenten en personeelsleden naar de Belgian Pride, afgelopen zaterdag in Brussel. Ook Caroline Pauwels liep mee.

 

“Op open-minded universiteiten als de ULB en de VUB is het niet de bedoeling je liefde te verbergen, maar zo zou het ook in Brussel en bij uitbreiding Europa en de wereld moeten zijn. We willen dan ook het signaal geven dat iedereen bij ons, zijn of haar liefde kan beleven, hoe hij of zij het wil. En we roepen iedereen tegelijk ook op die rechten eender waar te helpen verdedigen. Want wat maakt het nu ook uit op wie je verliefd bent? Verliefdheid en diversiteit zijn het schoonste wat er is en dat moeten we met zijn allen omarmen. En dat is ook wat wij doen door onze deelname aan de Belgian Pride” , besluit Pauwels.