U bent hier

De nieuwe bachelor in de sociale wetenschappen oogst succes bij de studenten.

BRUSSEL. De Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent lanceerden op 26 september 2016 hun nieuwe “Bachelor in the Social Sciences”. Uniek voor België en de rest van Europa is dat deze bacheloropleiding niet enkel volledig in het Engels wordt gedoceerd, maar tevens een expliciet interdisciplinaire focus heeft. Naast vakken binnen het domein van de sociologie, de politicologie en de communicatiewetenschappen verkennen studenten via een seminarie-gerichte aanpak vooral de raakvlakken en verschilpunten tussen deze verschillende disciplines.

 

Deze formule wekte bij generatiestudenten heel wat interesse. Meer dan 120 studenten van 31 verschillende nationaliteiten schreven zich in. Naast een grote groep Belgen is ook de rest van de wereld sterk vertegenwoordigd met studenten uit onder meer Finland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Mozambique, Vietnam, Pakistan, de Verenigde Staten, Soedan, Indonesië, de Filipijnen en Australië. Bovendien nemen ook studenten uit Syrië, Irak en Afghanistan deel aan de opleiding en dat in het kader van het “Welcome Refugees”-programma van de VUB.

 

De organisatie van de bachelor verloopt binnen het kader van de universitaire alliantie tussen de VUB en UGent. Daarbij zal het gros van de lessen en de administratieve ondersteuning door de VUB worden georganiseerd, maar geven UGent-docenten wel al vanaf het eerste jaar les. In het laatste jaar krijgen studenten de kans om ook in Gent zelf vakken te gaan volgen.

 

Meer informatie: http://www.vub.ac.be/en/study/social-sciences