U bent hier

VUB organiseert ‘Een holistische kijk op dopinggebruik’, een studiedag in samenwerking met het OIC.

Op 27 maart 2017 vindt op de VUB de studiedag ‘Een holistische kijk op dopinggebruik’ plaats, dit in samenwerking met het World Anti-Doping Agency (WADA), het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en NADO Vlaanderen.

 

Sinds 2013 onderzocht de VUB, in opdracht van WADA en met de steun van de Vlaamse Overheid, welke factoren het beslissingsproces van topsporters om al dan niet doping te gebruiken beïnvloeden, en wanneer deze factoren in de carrière van topsporters voorkomen. Onder leiding van Prof. Wylleman, werden de meningen, ervaringen en attitudes met betrekking tot doping van een 50-tal Vlaamse topsporters, coaches, experten en dopingzondaars bestudeerd.

 

Op basis van deze studie ontstond het idee om een studiedag te organiseren die (inter)nationale experten uit de wetenschap en de praktijk samenbrengt om te focussen op het versterken van doping preventie en educatie in topsport.

 

Nicky Van Rossem, Young Ambassador voor de Jeugd Olympische Spelen in Lillehammer 2016, kan via het Young Ambassador+ Gold Project de link leggen tussen haar vrijwilligerswerk voor het IOC en de wetenschappelijke wereld. Samen met drs. Jolan Kegelaers en onder leiding van prof. Paul Wylleman brengen ze de resultaten van de WADA-studie rechtstreeks naar de topsportstudenten, coaches en Vlaamse topsportfederaties. Daarnaast maken ook volgende gastsprekers, Hans Cooman (NADO Vlaanderen), prof. Anne-Marie Elbe (University of Copenhagen), meester Johnny Maeschalck (Landuyt & Partners), prof. Koen Deventer (DoCoLab, UGent), dr. Olivier de Hon (Dopingautoriteit Nederland) en Dhr. Hans Vandeweghe, deel uit van het programma.

 

Indien u geïnteresseerd bent kan u het gedetailleerde programma en de link voor gratis-inschrijving hier vinden.