U bent hier

18.000 pc-gebruikers voorzien van nieuwe software – en dat in minder dan twee jaar. Dat mag je gerust een huzarenstuk noemen. Zeker omdat het gaat om Office: het softwarepakket dat de meesten van ons geen seconde kunnen missen. Toch speelde ons IT-team het klaar. Nu is het aan jou om volop de vruchten te plukken van hun inspanningen.

 

Als directeur ICT staat Xavier Van Moen mee aan het roer van dit reusachtige project. En hij kijkt tevreden terug op het al afgelegde parcours: “Onze 15.000 studenten maakten vorig jaar al de sprong naar Office 365. Dat deden ze op eigen houtje – zoals het digital natives past. Heldere instructies op onze website loodsten hen door de installatie. En onze IT-servicedesk stond klaar om ondersteuning te bieden.”

 

De overschakeling voor de 3000 personeelsleden verloopt iets langzamer. “Daar komt dan ook wat meer werk bij kijken”, vertelt Xavier, “Soms is het nodig om meteen andere updates door te voeren. Daarom nemen we, in samenwerking met de facultaire IT-teams, elke pc persoonlijk onder handen.”

 

Toch zitten ze goed op schema: nog 800 gebruikers te gaan. Zit jij vol spanning te wachten? Binnenkort wordt ook jouw account overgezet naar Office 365. Je ontvangt daarvoor tijdig een melding.

 

Vrijer, vlotter, veiliger

Toegegeven, Office 365 is even aanpassen. Maar eens je de software onder de knie hebt, zie je alleen nog voordelen. Xavier zet ze voor jou op een rijtje:

 

  • “Je hebt overal en altijd toegang tot de nieuwste Office-programma’s.”
    Op kantoor, thuis of in je favoriete koffiebar. Op je pc, tablet of smartphone. Het maakt niet uit waar je aan de slag gaat met Outlook, Word, Excel of PowerPoint: je werkt altijd met de nieuwste versie, volgens jouw voorkeuren en met jouw bestanden.
  • “Je werkt gemakkelijker samen met je collega’s.”
    Met Office 365 en SharePoint is het veel eenvoudiger om bestanden (zoals teksten of spreadsheets) met anderen te delen of tegelijk te werken aan één bestand. En dankzij de integratie met Skype for Business beschik je altijd over ieders contactgegevens.
  • “Je hoeft je niet meer te bekommeren om back-ups.”
    Office 365 is gekoppeld aan OneDrive, een veilige opslaglocatie in de cloud. Je bestanden staan dus niet meer enkel op je toestel. Dat is alvast één zorg minder als je pc crasht of als je je laptop op de metro vergeet: je harde werk is safe.

 

Leer in 1-2-3 werken met Office 365

Xavier heeft nog een goede raad voor al zijn VUB-collega’s: “Het Office 365-pakket is veel meer dan de zoveelste upgrade van onze Office-software. Het zorgt voor een totaal nieuwe, verbeterde manier van samenwerken. De voorwaarde is wel dat iedereen de nieuwe functies onder de knie heeft. Want alleen dan halen we alles uit deze omschakeling.”

 

Doe dus jezelf én je collega’s een plezier en neem alvast een kijkje op het Office Help en Training-portaal van Microsoft voor filmpjes en handleidingen. Of schrijf je in voor een van de Office 365-opleidingen via de VTO-intranetpagina.

 

Heb je al Office 365 en zit je met vragen? Of stoot je op een technisch probleem? Neem dan meteen contact op met ons IT-team.  

 

 

Betekent de afronding van het Office 365-project dat het IT-team op zijn lauweren kan rusten? “Integendeel”, lacht Xavier, “We hebben nu eindelijk tijd voor een reeks nieuwe grote projecten die in de pijplijn zitten, zoals Power BI voor data-analyse en rapportering, een vernieuwd leerplatform en de upgrade van ons netwerk.”

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd …