U bent hier

Igor Vyncke van Kinetiek en Harold Marreyt van HM Training doen op 28 februari 2020 mee aan de Nattvasan 90 op de Vasaloppet in Zweden. Zij hebben besloten om deze uitdaging te koppelen aan een goed doel.

Igor behaalde zijn diploma Kinesitherapie aan de VUB in 1993. Sindsdien is hij werkzaam als kinesist aan de VUB. In 2004 was hij getuige van de geboorte van Kinetiek, een kinesitherapiepraktijk in de U-residence. Samen met zijn collega-kinesist Harold probeert hij de VUB-gemeenschap gezond en fit te houden.

 

“Mijn passie voor langlaufen is begonnen op jonge leeftijd met mijn buurjongen. Elke keer als het sneeuwde vlogen onze boekentassen opzij en werden oude tweedehandslatten boven gehaald.” vertelt Igor. Hij leerde langlaufen in Halle. Nadien trotseerde hij de Ardense hoogten en zo klom hij steeds hogerop tot de kroon der lange afstand langlaufwedstrijden, de Vasaloppet in Zweden.

 

Specifiek doen ze mee aan het wedstrijdonderdeel Nattvasan 90 van de Vasaloppet. Wat de Nattvasan 90 extra moeilijk maakt is niet alleen de negentig kilometer lange afstand, maar ook het tijdstip. De race gaat namelijk ‘s nachts door. Igor droomde al jaren van dit avontuur en hij was vastberaden, maar moest iemand kunnen overtuigen om mee te gaan… Die iemand werd Harold.

 

“Door mijn opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen ben ik met veel sporten in contact gekomen. Maar langlaufen in de skating style zoals dat moet bij de Nattvasan 90 is voor mij een eerste keer.” laat Harold weten. Toen Igor hem hier vorig jaar over sprak, aarzelde hij niet om zich te laten verwonderen door de sport. “Tot nu toe stond ik slechts 8 keer op de latten… Het zal dus grotendeels op karakter moeten.” voegt hij toe.

 

Igor en Harold hebben besloten om met deze actie geld in te zamelen voor het VUB-UZB Paul De Knop Fonds voor immunotherapie. “Prorector Paul De Knop stuwt de VUB steeds vooruit. Ook na zijn mandaat als rector. Hij gaf ons inspiratie en zuurstof bij de uitwerking van Kinetiek en HM Training. Bovendien heeft de VUB ons gevormd tot wie wij vandaag zijn.”

Wij willen met dit initiatief iets teruggeven aan onze alma mater.
-
Igor Vyncke en Harold Marreyt

Igor en Harold zijn momenteel volop aan het trainen. Door de week is langlaufen geen optie omdat ze beiden de handen vol hebben met full-time jobs. Dan maar krachttraining, cardio, fietsen, lopen, boksen en voetballen. In de weekends zoeken ze de sneeuw op en trainen ze naar de 90 km toe.

 

Het wordt geen makkelijke opdracht. Jij kan ze een hart onder de riem steken met een online gift via deze link. Giften vanaf €40 zijn tot 45% fiscaal aftrekbaar.

 

Bekijk zeker ook de video op YouTube.