U bent hier

Ebru Koçak, masterstudente klinische psychologie, zit al vijf jaar op kot. In september ruilde ze haar oud kot op de Schoofslaan met een kot op de VUB-campus. Een beslissing die haar goed bevallen is.

 

Tekst: Ebe Daems / Foto: Bram Tack

 

‘Tevoren zat ik in een VUB-kot aan de Schoofslaan. Het gebouw was heel groot en er ontbrak iets voor mij’, zegt Ebru. ‘Bovendien had ik nood aan groen. Als ik nu mijn deur opendoe, ben ik onmiddellijk tussen de bomen. Als het mooi weer is, ga ik in het gras zitten om tot rust te komen.’

 

Tot rust komen is af en toe wel nodig, want Ebru heeft een druk programma: ze volgt acht vakken en vertegenwoordigt de VUB als student ambassador. Bovendien werkt ze zowel op de unief als bij de Action in haar thuisstad Bree, op drie uur pendelen van de campus. ‘Daarnaast ben ik nu sterk gefocust op het kiezen van een onderwerp voor mijn thesis en het vinden van een stageplek voor volgend jaar. Ik hoop op een positieve reactie van een stageplek in Antwerpen. Eigenlijk had ik mijn stage wel graag in Limburg gedaan, maar daar ligt dat moeilijk met een hoofddoek. Hopelijk kan het in Antwerpen wel’, zegt Ebru.

 

In haar vrije tijd wandelt Ebru graag over de VUB-campus. ‘Meestal doe ik dat samen met vriendinnen. In het kot tegenover mij woont trouwens ook een vriendin van me met wie ik vaak samen studeer.’

 

Alle kotfeitjes op een rij:

  • Oppervlakte kot: 12m2
  • Waar: Campus VUB Etterbeek
  • Sinds: september 2018 
  • Betaalt per maand: € 309
  • Aantal huisgenoten: 4

 

Voordeel: Het grootste voordeel is dat mijn kot zo dicht bij de leslokalen is. Dat maakt dat ik altijd naar de lessen ga, zelfs als ik me overslapen heb.

 

Nadeel: Als er een TD is op de campus, heb je daar de hele avond last van, maar gelukkig zijn er in de examenperiode geen TD’s en is het gewoonlijk stil ’s avonds.