U bent hier

Sofie Moens, student 3de Ba psychologie is vrijwilliger bij Kom Op Tegen Kanker.  Zij was de initiatiefneemster achter de rospot-actie die 55kg rosse muntjes verzamelde voor dit goede doel (en € 475 opbracht!). 

 

 

De vereniging is goed bekend in Vlaanderen, maar heeft zelf vastgesteld dat ze in Brussel heel wat minder bekendheid geniet. Dit kan beter, zowel voor de (ex-)patiënten en hun omgeving als voor de VUB zelf. KOTK zamelt immers heel wat middelen in die aan onderzoek besteed worden, biomedisch en psychosociaal. Meeste van die middelen gaan naar Gent en Leuven terwijl er vanuit Brussel relatief weinig onderzoek fondsen aangevraagd worden. Een beetje meer wisselwerking zou de verdeling van de fondsen alvast wat evenwichtiger maken. 

 

Sofie heeft samen met een viertal medestudenten een aantal VUB’ers warm gemaakt om een KOTK-VUB werking op poten te zetten. Op maandag 22 mei is er een infomoment voor studenten én personeel, waar KOTK zich uitgebreid komt voorstellen. Mis die afspraak niet: D.0.07, 18u. Campus Etterbeek, maar Jettenaars zijn uitdrukkelijk uitgenodigd. Er zijn immers meer vrijwilligers nodig om het werk over meerdere handen te delen. Hopelijk wordt die avond een succes en kan je samen met Sofie in 17-18 op jouw campus heel wat activiteiten op poten zetten. 

 

Als eerste is het de bedoeling om op 19 oktober, de Dag tegen kanker, een driedaagse te lanceren waarbij de hele VUB gemeenschap geïnformeerd zal worden over de werking van KOTK. Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met kanker, in vriendenkring of familie. Weet dan dat ook jij kan helpen. Al is de kans op genezing toegenomen, de nood aan onderzoek blijft immens hoog. Gedurende het verdere academiejaar zullen nog acties op touw gezet worden, zowel qua informatie als qua fondsenwerving. KOTK-VUB wil vooral concrete informatie bieden omtrent projectaanvragen.

Meedoen is de boodschap. Handen uit de mouwen. Maandag dus, 22/5, 18u. Blijf verder vooral op de hoogte en deel hun acties via hun Facebookpagina.