U bent hier

KwantumRevolutie lokte ruim 1200 bezoekers naar de filmzalen. De film is nu uit op dvd

De film KwantumRevolutie is zopas op dvd uitgebracht. De documentaire van de jonge RITS-regisseur en master in de Fysica Vincent Langouche gaat over de genese van de kwantumfysica, de cruciale rol van de Brusselse Solvayraden hierbij én de toepassingen van de kwantumfysica in de wereld van vandaag.  Het filmproject begon als een verlengstuk van de succesrijke tentoonstelling Brainstormen in Brussel waarvan de VUB-professoren Henri Eisendrath en Gaston Moens de initiatiefnemers waren. Beide emeriti zijn ook betrokken bij de totstandkoming van de documentaire. 

 

 

 

Métropole

In hotel Métropole aan het De Brouckèreplein vond  in 1911 de allereerste zogeheten Solvayraad plaats. Op uitnodiging van de rijke en vooruitstrevende industrieel Ernest Solvay kwam een kleine groep van topwetenschappers - onder wie Albert Einstein, Niels Bohr, Erwin Schrödinger en Marie Curie - uit heel Europa naar Brussel om te discussiëren over de grote problemen waarmee de fysica in het begin van de 20ste eeuw werd geconfronteerd. De Solvayraden van 1911 tot 1930 hebben een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de kwantumfysica. 

 

Succes
De wereldpremière van KwantumRevolutie vond plaats op 19 november 2015 in de UGC-bioscoop aan het De Brouckèreplein, recht tegenover de plaats waar het allemaal begon: hotel Métropole. De film was de voorbije maanden te zien in zowat alle grote Vlaamse steden en lokte ruim 1200 bezoekers. KwantumRevolutie kreeg ook behoorlijk wat media-aandacht. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, is de film nu ook op dvd uitgrebracht.  

 

Hoe dvd bestellen?  
 

De dvd kan hier worden besteld tegen 17,95 euro. Je krijgt dan binnen de week de film opgestuurd (in België).