U bent hier

Aan de Vrije Universiteit Brussel is de Chair for Social Entrepreneurship gestart. Deze leerstoel zoekt naar duurzame businessmodellen. Hij wordt bekleed door Nikolay Dentchev, professor Innovation and Entrepreneurship. Vandaag, op vrijdag 13 mei, is de eerste bijeenkomst in de vorm van een workshop. De leerstoel loopt tot 1 november 2018. 

 

Naast goed wetenschappelijk onderzoek, wil de leerstoel een platform creëren dat sociale ondernemers daadwerkelijk vooruit helpt. Niet alleen worden ze met raad en daad bijgestaan, maar krijgen ze ook toegang tot een relevant netwerk. Daarvoor worden verschillende evenementen georganiseerd, die sociale ondernemers, bedrijven en academici met elkaar in contact brengen.

 

De “Chair for Social Entrepreneurship” is opgericht door de Solvay Business School van de Vrije Universiteit Brussel. Deze leerstoel brengt de academische wereld en het bedrijfsleven samen in de zoektocht naar duurzame businessmodellen voor sociaal ondernemerschap. Hoe kan innovatie beter ondersteund worden vanuit de maatschappij? Welke business modellen werken voor sociale ondernemers? Hoe vind je financiering en hoe zorg je als sociaal ondernemer voor een professioneel management? Wolters Kluwer Belgium, Euroclear en Close the Gap steunen de leerstoel.

 

Meer info vindt u hier.