U bent hier

Van 26 februari tot 2 maart organiseren VUB en UZBrussel opnieuw een actie voor de Iraanse gastdocent Ahmadreza Djalali. Studenten en personeel zullen honderden kaartjes schrijven naar prof. Djalali en zijn vrouw Vida Meh. Met deze actie willen VUB en UZBrussel hun steun aan de familie Djalali bevestigen en hen aanmoedigen om te blijven geloven in een goede afloop.

From 26 February to 2 March, VUB and UZ Brussel will again organise a campaign for the Iranian guest lecturer Ahmadreza Djalalali. Students and staff will write hundreds of cards to Prof. Djalali and his wife Vida. With this campaign, VUB and UZ Brussel want to reaffirm their support for the Djalali family and encourage them to continue to believe in a successful outcome.

 

Deze week naturaliseerde Zweden Ahmadreza Djalali, de Iraanse professor en VUB-gastdocent die in Teheran vastzit op beschuldiging van spionage, om de uitvoering van zijn doodvonnis te verhinderen. Hierop deelde Iran mee dat het de dubbele nationaliteit niet erkent en dat dr. Djalali nog steeds als een Iraans staatsburger behandeld zal worden. Ondertussen werd er door de advocaat van dr. Djalali een nieuwe aanvraag ingediend bij het Iraans hooggerechtshof om de doodstraf tegen prof. Djalali te heroverwegen. Er is dus wel degelijk nog hoop in de zaak van onze Zweeds-Iraanse collega.

 

VUB en UZ Brussel blijven aanhoudend hun steun betuigen aan de familie Djalali en druk zetten op de Iraanse autoriteiten. 

 

Onze ambitie is om honderden kaartjes naar Vida, dr. Djalali’s vrouw, in Zweden te sturen. Met steunbetuigingen voor haar en haar man. Met boodschappen van hoop. Om te tonen dat we blijven vechten voor Ahmadreza.

 

Via Amnesty International zal onze actie gecommuniceerd worden naar de Iraanse media. Ook zullen we het niet nalaten om over deze schrijfactie een rapport te bezorgen  aan de Iraanse ambassade.

 

Doe mee

  • Op dinsdag 27 februari op Esplanade in Etterbeek: van 12 tot 14u.
  • Op woensdag 28 februari in de resto in Jette: van 12 tot 14u.
  • Op donderdag 1 maart in de resto in Etterbeek: van 12 tot 14u.
  • Een week lang in het UZ Brussel

 

VUB en UZBrussel zorgen voor postkaartjes. Kom dus zeker langs!

 

Wie nog?

 

Vraag ook aan je familieleden om een kaartje te schrijven. Je kan alle kaartjes per binnenpost verzenden naar MARCOM of sturen naar:

 

Vrije Universiteit Brussel/Marcom
T.a.v. Ahmadreza Djalali
Pleinlaan 2
1050 Brussel

 

Laat je inspireren

 

Dear dr. Djalali, Dear Ahmadreza,
We do not give up the fight.
You deserve a fair trial and a presumption of innocence.
[OF: I keep standing for justice and against the death penalty.]
[OF: I condemn Iran’s violation of fair trial rights.]
Never give up hope!

 

Dear Mrs. Djalali, Dear Vida,
In Belgium and elsewhere in Europe, we keep believing in your husband.
We stand with you and will never give up the fight for justice.
Never give up hope!