U bent hier

Op zondag 5 januari 2020 waren de campussen van de VUB en ULB opnieuw het decor van de Brussels Universities Cyclocross en vond de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee plaats. Matthieu van der Poel kwam opnieuw als winnaar uit de bus en werd op het podium vergezeld door Eli Iserbyt en Corné van Kessel. Het evenement was goed voor meer dan 5.300 toeschouwers. Dat zijn er zo’n 700 meer dan vorig jaar, toen de eerste editie van de Brussels University Cyclocross plaatsvond.

 

Lees ook: ‘VUB is opnieuw decor van Brusselse Universities Cycloross’
Bekijk alle foto’s op Flickr.

 

Meer dan 800 VUB’ers (studenten, personeel, alumni) maakten gebruik van het gratis toegangsticket dan hen door de universiteit werd aangeboden. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar. Zij kregen allen een oranje vossenmuts, naar analogie met de mascotte van de VUB“We kunnen opnieuw van een succes spreken”, klinkt het bij de VUB.

 

Ook op televisie was de VUB-cyclocross een groot succes. Meer dan 500.000 kijkers volgden de veldrit van de vrouwen. Bijna 780.000 kijkers volgden de veldrit van de heren. Dan zijn hogere kijkcijfers dan vorig jaar.

 

De Vrije Universiteit Brussel reikte prijzen uit aan de winnaars van de veldritten. De winnaar en winnares van de dames en heren junioren en de beloften kregen elk een jaar gratis studeren aangeboden (t.w.v. het inschrijvingsgeld van één jaar) mét topbegeleiding binnen het topsport- en studieprogramma van de VUB. De winnaar en winnares van de elite mannen en vrouwen kregen elk een hoogtestage in de VUB-klimaatkamer met begeleiding door BLITS (Brussels Labo voor Inspanning en Topsport).

De Brussels Universities Cyclocross vindt plaats op de campus van de VUB. Foto: Thierry Geenen

Meer dan 800 VUB'ers kwamen supporteren. Zij kregen allemaal een oranje vossenmuts. Foto: Thierry Geenen

De mascotte van de VUB is de vos. Foto: Thierry Geenen