U bent hier

Op 21 april ontving VUB-professor Nico Carpentier de “International Neva Award in Journalism and Mass Communication Research” in de categorie Theorie. Deze prestigieuze prijs werd uitgereikt door de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg.

 

De award
De Neva Award werd opgericht in 2011 door de School of journalism and mass communications van de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg om research binnen journalistiek en massacommunicatie te stimuleren. Ook hoopt de instelling om zo het niveau van wetenschappelijke publicaties en de methodologie die daarbij hoort omhoog te krikken binnen dit vakgebied.

 

Nico Carpentier
Nico Carpentier is als hoofddocent verbonden aan het Departement Communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel en als lecturer aan de Charles University in Praag, Tsjechië. Ook in Zweden aan de Uppsala Universitet geeft hij les. Carpentier is verder nog lid van het executief comité van de International Association for Media and Communication Research. Zijn theoretische invalshoek steunt op discourstheorie, zijn onderzoeksinteresse is de relaties tussen media, journalistiek, politiek en cultuur, voornamelijk binnen socio-politieke domeinen zoals oorlog & conflict, ideologie, participatie en democratie.