U bent hier

Ze komen misschien niet op tv, maar in de ogen van onze VUB-studenten zijn het echte topdokters. Studenten kunnen het hele jaar door terecht bij de artsen voor medische hulp en advies, ook tijdens de blok- en examenperiode.

Het team

 

Even het topteam voorstellen: de huisartsen van de groepspraktijk zijn Hanne Desmet, Nora de Windt, Els Huybregts, Célestin Fokoua en Herman Van Herck. De artsen hebben elk hun eigen specialisaties.

 

Voor algemene tandverzorging kunnen studenten langsgaan bij de twee tandartsen van de groepspraktijk, Arnaud De Middeleer en Nathalie Wambeke. Bovendien zijn er op bepaalde momenten ook specialisten beschikbaar.

 

Koen is het centrale aanspreekpunt van de groepspraktijk en staat in voor het onthaal van de patiënten.

 

een groepspraktijk voor iedereen

 

Een degelijke Nederlandstalige huisartsenpraktijk vinden in Brussel is niet evident. De universitaire groepspraktijk in de Schoofslaan nabij de campus in Etterbeek is voor iedereen toegankelijk, hoewel het grootste deel van de patiënten uiteraard VUB- studenten en -personeel zijn. Verder zijn alumni ook trouwe patiënten.

 

Wij vormen een heel sociale en open praktijk” legt Koen uit. “We proberen de drempel om bij ons langs te komen zo laag mogelijk te houden. Zo hanteren we het conventietarief en zijn alle artsen meertalig. Ook internationale studenten kunnen dus bij ons terecht.

 

De artsen werken bovendien nauw samen met andere diensten aan de VUB, zoals Sjerp-Dilemma, CAW of het universitair ziekenhuis in Jette. Hierdoor kunnen zij patiënten gemakkelijker doorverwijzen naar de geschikte hulpverleners.

 

Alles is bespreekbaar in onze praktijk, er zijn geen taboes in de spreekkamer”, vertellen dokters Hanne Desmet en Nora de Windt.

 

‘Meet and greet’ met de topdokters

 

Studenten kunnen online een afspraak maken of per telefoon. Laat zeker iets weten als je uiteindelijk toch niet kan langskomen, anders verliezen de (tand)artsen kostbare tijd. Tijdens het telefonisch spreekuur – van 13 u 30 tot 14 u - is het ook mogelijk om één van de artsen kort te spreken of labo-uitslagen op te vragen.

 

Wij zijn erg flexibel. Als een student zich aanbiedt met een urgent probleem, helpen wij hem of haar meteen” leggen dokters Nora de Windt en Hanne Desmet uit. “Als het echt dringend is, mogen studenten ons dus zeker opbellen, zelfs al is onze agenda volgeboekt.

 

Er is bovendien een huisarts van wacht – Terranova - beschikbaar, elke werkdag van 20 u tot 23 u 30 en in het weekend en op feestdagen van 8 u 30 tot 23 u 30. De arts van wacht hanteert dan het conventietarief voor wachtdiensten, dat duurder is dan het conventietarief voor een afspraak tijdens de kantooruren.

 

De artsen staan de hele blok- en examenperiode klaar voor studenten. Zelfs tussen Kerst en Nieuwjaar - wanneer de meeste diensten aan de VUB gesloten zijn - zijn ze beschikbaar. De groepspraktijk heeft dan wel beperkte openingsuren.

 

Alle informatie over de universitaire groepspraktijk >>>

 

Brussels health campus

 

Met alle specialisten, verpleegkundigen en artsen in opleiding is er op de Brussels Health campus in Jette heel wat knowhow aanwezig. In de buurt van de campus zijn er bovendien twee Nederlandstalige huisartspraktijken. Op zorgzoeker.be kan je huisartsen in de buurt van jouw kot of campus opzoeken.