U bent hier

Op drie opeenvolgende dinsdagavonden stellen we ons de vraag hoe onze verbeelding zich verhoudt tot de realiteit van geladen kwesties. Hoogleraar cultuurfilosofie Marc Van den Bossche en schrijver en journalist Fiep van Bodegom gaan in gesprek met politici, kunstenaars en wetenschappers over klimaat, gemeenschap en identiteit, en onderwijs als emancipatie.

 

Tekst: deburen.eu.

 

Werkelijkheid en verbeelding: Onderwijs als emancipatie

Scholieren en studenten zijn in toenemende mate cliënten geworden van een onderwijssysteem dat hen op efficiënte wijze klaarstoomt voor een flexibiliteit eisende markt. Welke rol kan het onderwijs spelen in dimensies van ons mens-zijn die eerder met kwalitatieve dan met kwantitatieve overwegingen te maken hebben? En wat is de invloed van onderwijs op identiteitsvorming?

 

Curatoren Marc Van den Bossche (hoogleraar cultuurfilosofie, Vrije Universiteit Brussel) en schrijver en journalist Fiep van Bodegom gaan in gesprek met Lotte Jensen (hoogleraar literatuur- en cultuurgeschiedenis, RUN) en Els Consuegra (gastprofessor lerarenopleiding, UGent en docent aan de lerarenopleiding VUB).

 

Praktische info

 • Organisatie: deBuren en de Vrije Universiteit Brussel
 • Datum: dinsdag 3 december 2019 om 19u30-21u00
 • Locatie: Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
 • Inschrijven en tickets: klik hier.
 • Tickets
  5 euro: basisprijs
  3 euro: reductieprijs ( -26/65+/werkzoekenden)
  VUB-studenten gratis: vooraf inschrijven!

 

Ontdek de andere avonden van ‘Werkelijkheid en verbeelding’