U bent hier

Het KultuurKaffee, dat sinds zijn sluiting op campus Etterbeek een nomadisch bestaan leidt, haalt de schrijver Jonathan Franzen naar Brussel. Op 18 oktober gaat de Amerikaan, die onder andere een Pulitzer won, in gesprek met Saskia De Coster.

 

Jonathan Franzen is een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers van deze tijd. In 2001 werd hij in een klap internationaal beroemd met de momumentale roman The Corrections. In 2010 verscheen van zijn hand het boek Freedom, dat door de critici al even hoog geprezen werd en dat hem een verschijning opleverde op de cover van Time Magazine.

Dat het KultuurKaffee een auteur van dit formaat naar Brussel brengt, is een prestatie van formaat. Dat de organisatie auteur Saskia De Coster heeft aangesteld als curator van BANG! - de noemer waaronder het KultuurKaffee een brede waaier van stadsinitiatieven organiseert -, zal daar ongetwijfeld een steentje toe hebben bijgedragen: de Nederlandse vertalingen van de boeken van Jonathan Franzen gebeurt door de uitgeverij die ook de boeken van de Vlaamse schrijfster uitgeeft.

 

In het kader van het kunstenfestival Bezet de stad zal De Coster met Frantzen van gedachten wisselen over diens nieuwste boek, Purity (waarvan je op de website van The New Yorker alvast een fragment kan terugvinden). Franzen zal voor het eerst sinds lang in België vertoeven.

 

Geïnteresseerden vinden meer info en tickets via de website van het KultuurKaffee.