U bent hier

Steeds meer studenten willen nog tijdens hun studies ondernemen. Een bachelordiploma geeft automatisch recht op het vereiste Attest Bedrijfsbeheer, maar ondernemende studenten kunnen vanaf nu eerder aan de slag. Op 4 oktober start immers een nieuw leertraject voor bachelorstudenten. Het leidt naar de vereiste attestering én biedt de deelnemers een pragmatische opleiding en kritische screening van hun project.

 

De Vlaamse regering heeft een regeling uitgewerkt waardoor je het Attest Bedrijfsbeheer aan de universiteit kan behalen. Dit attest heb je nodig om een bedrijf te mogen oprichten. De VUB laat deze kans voor jonge ondernemers niet schieten en start nog dit academiejaar met het Attest Bedrijfsbeheer voor bachelorstudenten.

 

Het programma omvat de reeds bestaande (Engelstalige) Starter Seminars en Advanced Starter Seminars, 18 avondsessies van drie uur over ondernemerschap en bedrijfsbeheer. Daarnaast is er één bijkomende Nederlandstalige sessie en een schriftelijk examen. Tijdens het tweede semester krijgen de deelnemers een vijftiental uur begeleiding bij het schrijven van hun businessplan. Dat presenteren ze finaal aan een jury van tech transfer professionals.

 

Inschrijven voor dit programma kan nog tot 4 oktober via deze link. De enige voorwaarde voor deelname is een bachelor studeren aan de VUB.

 

Meer info over het programma.