U bent hier

Aan de Vrije Universiteit Brussel volgden 50 onderzoeksters een korte professionele mediatraining om hun plek in de media te veroveren. Het initiatief is een van de vele aan de VUB om de kloof tussen man en vrouw op te heffen. Enkele deelneemsters namen een filmpje op waarin ze uitlegden wat hun  persoonlijk aantrok in hun wetenschap.

 

De taal in de academische wereld is totaal anders dan die van de journalistiek. In totaal hebben 50 onderzoeksters ingeschreven voor een korte, intensieve mediatraining. De trainingen werden afgesloten met een videosessie waarin de wetenschapster haar persoonlijke interesse in haar vakgebied uitlegt. De bedoeling is dat ze hiermee een rolmodel is voor meisjes en jonge vrouwen die ook een wetenschappelijke carrière ambiëren. De video’s  zullen binnenkort te zien zijn op het Youtube-kanaal van de VUB

 

Gender acties

De grote motor van emancipatie aan de Vrije Universiteit Brussel is het zogenaamde Genderactieplan. Om het effect daarvan te maximaliseren worden de ideeën daarachter in korte, krachtige video’s gegoten.