U bent hier

Sinds maandag 19 januari is Pierre Gurdjian de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de Université Libre de Bruxelles. De geboren Antwerpenaar volgt Eric De Keuleneer op. Pierre Gurdjian heeft zijn diploma van handelsingenieur behaald aan de de Solvay Business School van de VUB, en kan terugblikken op een rijke ervaring van 27 jaar bij het wereldvermaarde consultancybureau McKinsey.

 

Het is de eerste keer dat een voorzitter van de Raad van Bestuur van de ULB uit de privé-sector komt. McKinsey staat bekend voor het leveren van strategisch advies aan bedrijven en organisaties. In een interview met de krant Le Soir gaf Pierre Gurdjian alvast te kennen dat hij aan de ULB een strategische reflectie wil initiëren en begeleiden.

 

Samenwerking met VUB
In datzelfde interview sprak Gurdjian ook over de samenwerking met de VUB. Nu al werken de ULB en de VUB nauw samen in pragmatische verbanden, zei hij. Hij haalde in dit verband het gezamenlijke streven aan om de kazernes aan de Generaal Jacqueslaan tot studentenverblijven te verbouwen. Ook vermeldde hij de op til staande bouw van een gemeenschappelijk ‘Learning Innovation Center’.

 

BIO
Pierre Gurdjian is in Wilrijk geboren in 1961 en heeft school gelopen in het Nederlands, eerst aan de middelbare school van Berchem en daarna als student handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel (Solvay Business School). Hij behaalde een MBA aan Harvard in 1986 en werkte van 1988 tot 2015 bij McKinsey. Hij geeft ook les aan de Solvay Business School.