U bent hier

De onderzoeksgroep Chemical Engineering van de VUB (CHIS) heeft de  prestigieuze beurs van Excellence of Science (EOS) van de Belgische regering gewonnen.

 

In de komende vier jaar zal CHIS een project van vier miljoen euro coördineren over Chemical Data Mining met slimme zoek- en beslissingsalgoritmen en nieuwe combinaties van scheidingsmethoden. Het project zal worden uitgevoerd door een consortium van onderzoekers uit UGent, KULeuven en ULiège. Het project was een van de 38 winnende projecten, geselecteerd uit 270 aanvragen van alle wetenschappelijke disciplines, inclusief geesteswetenschappen en kunst.
 
 
De onderzoeksgroep staat onder leiding van professor Gert Desmet. The Analytical Scientist, een vooraanstaand vakmagazine dat wereldwijd wordt gelezen, noemt professor Gert Desmet de 18e meest invloedrijke persoon in de wereld der analytische wetenschappen.
 
 
Informatie over Excellence of  Science vindt u op http://www.eosprogramme.be. De website van CHIS ishttp://vubchemicalengineering.be.