U bent hier

Bram Vanderborght: "Robotica heeft de kracht om te antwoorden op maatschappelijke uitdagingen, maar enkel als we ook aandacht hebben de ethische aspecten."

Bram Vanderborght, professor Robotica aan de Vrije Universiteit Brussel, werd geselecteerd voor de Senior Cera Award. Vanderborght pleit voor een inclusieve robotagenda om de snel evoluerende technologie ten dienste te stellen van onze samenleving. Hij is van mening dat robottechnologie heel wat antwoorden kan bieden op de steeds complexere uitdagingen die onze maatschappij vandaag kent.

 

Robotica heeft de kracht om maatschappelijke uitdagingen zoals verouderende bevolking en nood aan gezonder en beter werk aan te gaan en nieuwe economische markten te creëren. Er zijn echter ook ethische aspecten en Bram Vanderborght pleit voor een inclusieve robotagenda om technologie ten dienste te stellen van mens en maatschappij. Zijn onderzoek is hierop gericht, hij neemt regelmatig deel aan het publieke debat en organiseert/participeert in initiatieven voor wetenschapspopularisering voor jongeren, breed publiek en stakeholders.

 

Het publiek kan de nominatie van de professor mee helpen verzilveren door online een stem uit te brengen. Dit kan je op deze site doen. 

Bram Vanderborght

Bekijk hier waarom professor Bram Vanderborght werd geselecteerd voor de Senior Cera Award