U bent hier

Rector Caroline Pauwels roept alle vrouwen èn mannen aan de Vrije Universiteit Brussel op om symbolisch te staken tegen genderongelijkheid.

Rector Caroline Pauwels roept alle vrouwen èn mannen aan de Vrije Universiteit Brussel op om symbolisch te staken tegen genderongelijkheid. Morgen op Internationale Vrouwendag (8 maart) is er een wereldwijde oproep aan vrouwen om het werk neer te leggen.

 

De achterstelling van vrouwen vindt Caroline Pauwels niet alleen een zaak van vrouwen zelf.  Uit solidariteit vraagt ze de mannen van de VUB in actie te komen en zich aan te sluiten bij het internationale protest tegen het huidige sociale, juridische, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen wereldwijd. Niet door daadwerkelijk in staking te gaan, maar door middel van een symbolische actie.  Ze stelt voor dat mannelijke collega’s hun ‘out-of-office’ activeren met de volgende boodschap: Mannen in staking voor gendergelijkheid op de Internationale Vrouwendag. “Het dwingen van mensen om zich te houden aan verouderde, starre opvattingen over identiteit is niet goed voor om het even wie - man, vrouw, homo, hetero, transseksueel of anderszins. Deze stereotypen beperken ons vermogen om gewoon onszelf te zijn. “(Barack Obama, NBC News 4 augustus 2016). Laat iedereen weten dat je in gendergelijkheid gelooft #equalitybenefitsusall.