U bent hier

Ontdek het programma nu op MY.VUB/redelijk-ongeregeld: alles over organiseren, communiceren, beheren en vertegenwoordigen op de VUB
 

REDELIJK ONGEREGELD. De tweede editie van hèt congres voor de actieve studenten staat in de steigers.  Save the date: 22 september 2017. Workshops, netwerking en infosessies over het studentenleven op de VUB. Iedereen welkom!

 

Op initiatief van de Studentenraad en het BSGgtgv organiseren we na een zeer gesmaakte eerste editie in september 2016, een versie 2.0 die hopelijk nog betere antwoorden biedt op al de vragen die je anders nooit durfde stellen.

 

Hoe een event organiseren op de VUB? Hoe een vergadering voorzitten? Hoe omgaan met klachten? Met dronkenschap, geweld en andere crisismomenten? Hoe beheer ik de centen van mijn vereniging en een vzw of feitelijke vereniging, wat is dat voor een beest? Hoe integreren we de internationale studenten beter in het campusleven? Waar vind ik centen voor een vernieuwend cultureel initiatief? Hoe leid ik een debat of hoe schrijf ik een goede speech?

 

We proberen alle ‘hot topics’ voor actieve studenten te integreren. En vooral: hoe zat dat nu ook al weer op de VUB? Welke faciliteiten staan er ter beschikking? Bij wie kan ik terecht met mijn ideeën?

 

Na deelname aan dit congres ben je gegarandeerd helemaal klaar om er weer een jaar lang keihard in te vliegen!

 

Alle studenten zijn welkom, niet enkel deze uit het verenigingsleven of de studentenraad, maar alle studenten die zich graag actief inzetten voor om het even wat dat zij zelf belangrijk vinden. Wie in Jette op kot zit krijgt het treinticket terugbetaald.

 

De dag start met een verwelkoming door de voorzitters van de studentenkoepel BSGgtgv en de Studentenraad. Jan Danckaert, vicerector Onderwijs- en Studentenbeleid, zal de werkzaamheden openen. Zijn ‘keynote’ zal de actuele onderwerpen uit het actieve studentenleven op de VUB behandelen en hij zal daarbij de taboes niet uit de weg gaan.

 

Daarna kan je kiezen uit enkele thematische informatiesessies en workshops. Het volledige dagprogramma kan je terugvinden op MY.VUB. Het is voorlopig nog onder voorbehoud, maar geeft je toch al een idee van wat je kan verwachten. Wat we wél al 100% zeker weten is dat de (uiteraard!) overheerlijke catering naar Brussel smaakt. Wie de hele dag deelneemt, krijgt trouwens een free lunch aangeboden door de VUB. Die bestaan dus heus wel.

 

Afsluiten doen we met een receptie in intercultureel gezelschap. Poets uw Spaans en Swahili al maar op! En noteer de datum in het rood in uw agenda. Nu. En wees welkom. Van harte.