U bent hier

Op 20 april bracht Fadila Laanan, Staatssecretaris van het Brussels Gewest belast met Wetenschappelijk Onderzoek, een bezoek aan de VUB spin-off Camel-IDS en het UZ Brussel. Camel-IDS ontwikkelt fragmentjes van antistoffen uit het bloed van kameelachtigen. Hiermee onderzoekt de groep een nieuwe klasse  geneesmiddelen om op een doelgerichte wijze kankercellen te doden.

 

 

Camel-IDS is een spin-off van Vrije Universiteit Brussel-onderzoeksgroep Molecular Imaging (MIMA) en het UZ Brussel Nucleaire Geneeskunde Departement. De spin-off wordt geleid door Prof. Tony Lahoutte. Op basis van innovatieve concepten rond radio-immunotherapie, richt Camel-IDS de samenstelling en selectie van de geneesmiddelen op het specifiek en effectief doden van kankercellen, terwijl gezond weefsel gespaard blijft.

 

Onder andere gesteund door subsidies van het Brussels gewest (Innoviris) loopt er momenteel in het UZ Brussel een eerste klinische studie die gesponsord is door Camel-IDS. Wanneer de resultaten meevallen, zal de klinische ontwikkeling verdergezet worden de komende jaren. Het doel is om artsen gerichte behandelingen te bieden voor borst- en maagkankerpatiënten, waar huidige geneesmiddelen tekortschieten. In samenwerking met de onderzoeksgroep van Prof. Jo Van Ginderachter & Patrick De Baetselier aan de VUB/VIB werkt Camel-IDS daarnaast aan de ontwikkeling van producten die gericht zijn op de behandeling van andere kankertypes.

 

Website: www.camel-ids.com