U bent hier

Professor Gustaaf Cornelis maakte een startersgids voor studenten.

Wetenschapsfilosoof en professor aan de VUB Gustaaf Cornelis bracht afgelopen jaar week twee boeken uit. Goed begonnen is een startersgids voor studenten en Met hamer en scheermes is een overzicht van de wijsbegeerte gecombineerd met debattechnieken.

Met hamer en scheermes is een eigenzinnig overzicht van de wijsbegeerte vanuit het perspectief van de argumentatietheorie. Het boek onderscheidt zich van andere overzichtswerken door duidelijk te maken hoe filosofen redeneren en wat iedereen daaraan kan hebben. De theorieën worden gelinkt aan debattechnieken en overredingsmethoden, zodat je gemakkelijk zelf aan de slag kan.

 

Goed begonnen (Cornelis & Laporte) is een startersgids voor succesvol studeren aan de hogeschool of universiteit. Na amper een week op de unief of hogeschool zijn veel studenten de trappers al kwijt. Docenten overschatten vaak in welke mate de adolescenten de kneepjes van het academische doen en laten onder de knie hebben. Een maand later zijn diezelfde docenten teleurgesteld wanneer de eerste drafts binnenlopen. Dit boekje wil de overgang vergemakkelijken van secundair naar hoger onderwijs; het gat dichten op het vlak van kennis, vaardigheden en attitudes. Niet alleen beginnende studenten, maar ook vele ouderejaars zouden er wel bij varen het tijdens de zomervakantie eens door te nemen.

De nieuwe academische bestsellers in spe zijn te verkrijgen bij Pelckmans Pro.