U bent hier

VUB-students Vicky Vanderbeek and Hagar Durlet of the organisation team.

‘The Beast’ is met een kwartkilometer het grootste luchtkussenparcours van Europa. Op 25 april brengt de ‘Brussels Strong Student Fun Run’ dit uitgestrekte ‘springkasteel voor gevorderden’ naar Brussel. “We zijn trots op het nieuwe concept én de primeur van het allereerste grote studentensportevenement in hartje Brussel”, vertellen VUB-studenten Hagar en Vicky.

 

De voorbije jaren vond de uitdagende hindernissenwedstrijd voor studenten plaats in het Osseghempark aan de Heizel. Vooral VUB-studenten vonden hun weg naar het sportieve evenement.

 

“Ondanks het succes van de vorige edities achtte ons organisatieteam de tijd rijp om zowel het concept als de locatie te vernieuwen”, vertelt Hagar. “In het centrum hopen we meer deelnemers van de Erasmushogeschool Brussel, LUCA en Odisee aan te trekken, zodat het echt een sportfeest wordt voor alle Brusselse studenten. Voor de VUB’ers verandert er eigenlijk weinig: ze nemen nu gewoon de metro naar ‘De Brouckère’ in plaats van de Heizel. We mikken ook in het centrum op een 600-tal deelnemers, maar we kunnen er meer aan.”

 

‘The Beast’ en het nieuwe ‘fun’ concept

 

‘The Beast’ zal zich over een lengte van 220 meter uitstrekken in de voetgangerszone van De Brouckère tot de Beurs. Het luchtmonster telt 24 hindernissen, verspreid over vier werelden die in elkaar overlopen: ‘sherpa’, ‘army’, ‘devil’s run’ en ‘urban track’. Het klimwerk gaat tot 6 meter hoog. De attractie geniet een wereldwijde reputatie en komt dankzij de VUB-studenten voor het eerst naar Brussel.

Strong Student Run 2017

"Plezier staat centraal op dit sportieve evenement met studentikoze knipoog."

“Tussen 13 en 15u strijden de studentenkringen om de Sporttrofee, de studentikoze competitie. Daarna kunnen studentenduo’s tot 22u een uur lang proberen om zoveel mogelijk duels te winnen”, legt Vicky uit. “De fun factor staat centraal en alle sportniveaus kunnen deelnemen. Sportkledij is niet nodig. Het parcours leent zich perfect voor gewone studentenkledij. Enkel de schoenen en broeksriemen gaan uit. We vragen ook om zoveel mogelijk sporttassen thuis te laten.”

Naast het parcours verzorgt BRUZZ het feestje vanuit hun populaire rode bus. Plezier staat centraal op dit sportieve evenement met studentikoze knipoog.

 

POWERED BY VUB STUDENT HANDS

 

Het evenement is alvast een mooi voorbeeld van hoe de VUB Brussel wil gebruiken als ‘living lab’. Voor de tien organiserende studenten is het een uniek, praktijkgericht leerproces in het hart van de stad. Ze organiseren de ‘Brussels Strong Student Fun Run’ in het kader van hun stage ‘Evenementenorganisatie’ in de bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Sinds oktober zijn ze bezig met de voorbereidingen.

 

“We zijn erg blij met medewerking van Stad Brussel en de ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, maar een evenement organiseren in het centrum blijft een uitdaging”, geeft Hagar toe. “Naast uitgebreide veiligheidsvereisten, moeten we rekening houden met heel wat stakeholders. We zijn in constant overleg met de overheden en de partners van het evenement. Maar toegegeven, er is echter geen beter leerproces dan de harde praktijk. We zijn echt dankbaar voor deze kans. Het wordt de max.”

 

Niet alleen de Brusselse studenten mogen zich wagen aan ‘The Beast’. Ook laatstejaarsscholieren en alle sympathisanten van Brusselse studentikoze sportiviteit zijn welkom.

 

Deelnemen kost 5€ en inschrijven doe je best op voorhand.
Meer info: https://www.facebook.com/Bruxtreme/

THE BEAST