U bent hier

Cisse Michiels (foto tweede van rechts) wint de Metro-prijs voor geschreven pers tijdens de Belgodyssee-wedstrijd. (Foto: Belgodyssee)

Student Journalistiek Cisse Michiels won de Metro-prijs tijdens de Belgodyssee-wedstrijd. De 22-jarige journalist in wording schreef een artikel over omscholing als sleutel tot succes, dat op 14 november in Metro verscheen.

 

Belgodyssee is een initiatief van VRT en RTBF, in partnerschap met het Prins Filipfonds, Metro en L’Avenir. Student-journalisten uit heel België mochten per twee een reportage uitwerken, die vervolgens in Metro verscheen. Cisse Michiels won de prijs voor geschreven pers. De winnaars werden ontvangen in het Koninklijk Paleis door koning Filip.

 

Binnen het thema ‘nieuwe vormen van leren’ schreef Cisse Michiels over het succes van omscholing. Hiervoor trok hij naar Familiehulp Vlaanderen en interviewde hij de 61-jarige Johan, een voormalig schrijnwerker die nu werkt als thuisverzorger. “De mensen van Familiehulp Vlaanderen hebben me goed op weg geholpen. Bovendien was Johan de ideale persoon om deze thematiek aan op te hangen”, vertelt Michiels aan Metro.