U bent hier

Start it @kbc selecteerde maar liefst 38 start-ups om te ondersteunen, waaronder 'Elewa' van Masterstudent Jente Rosseel.

Start it @kbc, de grootste incubator van België, stelde eerder deze week zijn gloednieuwe lichting van 38 start-ups voor. De vakjury selecteerde hen uit de maar liefst 143 businessvoorstellen die in januari werden ingediend. Een van deze projecten is van VUB-masterstudent Ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen Jente Rosseel.

 

Masterstudent Ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen, Jente Rosseel, is met zijn eigen start-up Elewa geselecteerd als een van de 38 nieuwe start-ups onder Start it @kbc. Deze projecten werden gekozen uit ruim 140 voorstellen. Start it @kbc zal de start-ups begeleiden om hun ondernemingen te realiseren en schaalbaar te maken. 

 

Elewa

Elewa betekent ‘begrijpen’ in Swahili en is een online leer- en trainingssysteem dat de focus verlegt van assessment of learning naar assessment for learning. Het project in Kenia werkt samen met scholen om nieuwe tools en aanpakken voor beter onderwijs te ontwikkelen. Zo voorziet het bijvoorbeeld on-the-job training voor leraars om ze efficiënter te doen onderwijzen en zorgt Elewa voor nieuwe lesinhoud voor leerlingen.

 

Jente Rosseel

Jente Rosseel is een laatstejaarsstudent Ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2012 liep hij al stage in Kenia voor het Ministerie van Onderwijs, waar hij zich bezighield met de implementatie van een School Information Management System. Dit systeem laat het Ministerie toe om scholen gemakkelijk te kunnen opvolgen. Het doel was ook hier de onderwijskwaliteit verbeteren.
 

Voor meer informatie over de opleiding  Ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen kan u hier terecht.