U bent hier

Wanneer Bloedserieus inzamelacties houdt in alle universiteitssteden, kan de hoofdstad van België natuurlijk niet ontbreken. Vooral studenten, maar ook personeel en anderen zijn vandaag 18 april bloed komen geven op Campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel.

 

 

Maar liefst 200 personen toonden hun goed hart en schreven zich in voor de bloedinzamelactie van vandaag. U-Residence op de Campus Etterbeek van de VUB werd zo omgetoverd tot tijdelijk donorcentrum. Zowel studenten van de VUB als mensen van het Rode Kruis en de dienst MarCom zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid.
Na het geven van bloed werden de deelnemers getrakteerd op een warme pannenkoek en een drankje. Ook kregen ze allemaal een goodiebag met leuke en verrassende items.

 

Bloedserieus

Bloedserieus vzw is een toffe bende studenten die samen met het Rode Kruis jongeren overtuigt om donor te worden. Het initiatief wil studenten over de drempel heen helpen en hen laten kennis maken met bloed geven. Jaarlijks valt ongeveer 10% van de donoren weg, bijvoorbeeld omdat ze de leeftijdsgrens bereikt hebben of ziek zijn geworden. Rode Kruis-Vlaanderen is dus steeds op zoek naar nieuw, jong en onstuimig bloed. Meer informatie op http://www.bloedserieus.be/.