U bent hier

Vrijdag 21 september was het aanschuiven geblazen aan het onthaal van de huisvestingsdienst van de VUB. Op die dag konden studenten hun sleutels oppikken om hun nieuwe VUB-woonst voor het eerst te betreden.

 

 

Ellen en Tobias uit Genk komen pas aan met de mama van Tobias. Ze hebben al wat spullen mee en gaan een kijkje nemen in hun aaneengrenzende kamers. De twee zijn hartsvrienden en besloten dan ook om samen op kot te gaan op de VUB. Beiden starten een opleiding Psychologie. “We kozen voor de VUB omdat het geen standaard keuze is”, halen ze aan.” We zijn benieuwd naar wat het studentenleven hier in Brussel en op de campus zal brengen.” Ze nemen hun intrek op de campus in Etterbeek, waarmee ze de geschiedenis zullen ingaan als de laatste bewoners van deze studentenkoten. “Er staan alvast enkele bakken Jupiler en Maes klaar, mama!”, grapt Tobias wanneer ze de verhuizing inzetten.

 

Eveneens Dani uit Vilvoorde start haar leven als student in een van de koten van de VUB. Om alles op orde te krijgen, trommelde ze een vriendin, haar zus en papa op. De studente kinesitherapie koos voor Brussel omdat ze reeds vertrouwd is met Brussel en de stad haar ook gewoon het meest aanspreekt. Ze is de eerste in de familie die richting VUB trekt voor een opleiding. De inrichting van haar studentenkamer heeft ze alvast perfect uitgekiend.  “Ik ben heel erg trots op mijn grasmat”, straalt ze, terwijl iedereen ijverig aan het uitpakken en monteren is.

 

Anna, afkomstig uit Brugge, koos voor de Engelstalige opleiding Social Sciences. Ze zeult slechts haar koffer mee de trappen van het studentengebouw op, maar ook die is al goed gevuld. “De grote verhuis volgt morgen”, vertelt ze. Naast het nodige schoonmaakgerief, heeft ze ook een basketbalnetje mee om aan haar kast te bevestigen. “Essentieel!” lacht ze. Anna is erg benieuwd naar wat haar te wachten staat aan de VUB, waar ze tevens niemand kent. Ze was meteen verkocht aan de opleiding Social Sciences, hoewel het geen evidente optie was voor haar. Ze vertrok als enige uit haar klas op de middelbare school richting Brussel. Ondertussen is ze echter wel al verbroederd met haar buurvrouw op de gang.  “Ik heb gehoord dat er altijd wel iets van activiteiten gepland staat op de campus. Dus ik vermoed dat ik hier heel wat zal vertoeven.”