U bent hier

De laatste week voor de wintervakantie (19 tot en met 23 december) kan je met al je examengerelateerde vragen terecht bij de examenpermanentie van de studiebegeleiding. Hiermee wil de studiebegeleiding de drempel om hulp te vragen verlagen.  

In the last week leading to the winter holidays (19 until 23 December) students will be able to seek help and ask any exam-related questions at the Pre-Exam Guidance and Support unit (‘Examenpermanentie’) of the Study Guidance Centre. Throughout the week guidance counsellors from the centre will be there to accommodate all questions – big or small – and do their best to offer support and help students stay focused.

 

Naast hun reguliere dienstverlening wil de studiebegeleiding extra ondersteuning bieden bij de start van hun blokperiode. Studenten kunnen zonder afspraak langskomen en advies vragen over praktische onderwerpen zoals examenplanning, studievaardigheden of examenvormen. Ook met vragen over stress of faalangst kunnen ze er terecht. Er zullen tijdens deze permanenties telkens twee medewerkers aanwezig zijn om de studenten bij te staan.  

 

We proberen de studenten zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het hele jaar, ook tijdens de blok- en examenperiode merken we dat deze ondersteuning nodig is. Studenten kunnen met alle vragen in verband met de examens bij ons terecht. Voor inhoudelijke vragen kan het wel zijn dat we ze moeten doorverwijzen naar hun docenten of assistenten.” Verduidelijkt Ellen De Troyer, medewerkster van de studiebegeleiding. 

 

Extra duwtje in de rug 

 

De examenpermanentie zal naast de reguliere werking van de studiebegeleiding lopen. Studenten kunnen dus nog steeds een afspraak maken of een mail sturen naar begeleiding@vub.ac.be. Omdat de stap om een afspraak te maken soms groot blijkt, wil de studiebegeleiding met dit initiatief in de laatste week voor de blokperiode de studenten een extra duwtje in de rug geven. 

 

We merken dat de drempel om een afspraak te maken voor sommige studenten toch nog groot is, daarom gaan we het dit jaar anders aanpakken. Met examenpermanentie willen we kort op de bal spelen en studenten meteen hulp kunnen bieden bij hun vragen in verband met de examens.” – Ellen De Troyer 

 

Laatste week voor de wintervakantie 

 

We hebben gekozen om de examenpermanentie te voorzien tijdens de laatste week voor de blokperiode. Dit is het moment waarop studenten hun examenplanning opmaken of deze evalueren. Is alles blokklaarHeb ik voldoende tijd ingepland voor een bepaald opleidingsonderdeel? Ook merken we dat er tijdens deze periode stressgevoelens kunnen opduiken of studenten zich afvragen hoe ze een bepaald vak best kunnen studeren.  – Ellen De Troyer 

 

De examenpermanenties gaan door in de laatste week voor de blokperiode. De studenten van campus Etterbeek kunnen iedere middag tussen 12 en 14u terecht in het contactpunt van de studiebegeleiding. Werkstudenten kunnen er op dinsdag en woensdag langskomen tussen 17u en 19u.  

 

Op campus Jette is gekozen om op 21 december een volledige dag permanentie te voorzien. Werkstudenten kunnen er op maandag en donderdag terecht van 16u15 tot 17u15. Studenten kunnen binnenspringen in het bureau van de begeleiders in de bibliotheek. 

 

Ook massablok weer van de partij 

 

Naast de examenpermanentie zijn er ook dit jaar weer massabloklocaties ter beschikking.  

 

Studenten kunnen de hele blok- en examenperiode terecht in de massabloklocaties. Voor de concrete openingsuren nemen ze best een kijkje op MYVUB. Enkel tussen kerst en nieuwjaar is het contactpunt van de studiebegeleiding even dicht.  - Ellen De Troyer 

 

Nog een gouden tip wanneer de examens achter de rug zijnNeem zeker deel aan de examenfeedback die wordt georganiseerd door jouw faculteit.