U bent hier

De Studentenraad telt twee internationale studenten. Eén van hen is Florence Witzel, student Biomedische Wetenschappen uit Duitsland. Naast haar engagement in de Studentenraad is ze ook de verbinding tussen het International Student Platform op de VUB en ESN VUB EhB Brussels. Met de nieuwe studentenraadverkiezingen op komt vertelt ze waarom het een goed idee is je kandidaat te stellen.

 

 

Wat was voor jou de reden om aan de VUB te komen studeren?

Florence: “Het aanbod van de studies in België past beter bij mij. In Duitsland ligt de nadruk veel meer op theorie en hier heb ik veel meer praktijk. Brussel is de Europese hoofdstad en dat vind ik wel een pluspunt!”

 

Waarom kies je ervoor om ook nog lid te zijn van de Studentenraad?

Florence: “Vanuit ESN, de vereniging die verantwoordelijk is voor Erasmusstudenten, heb ik kennis gemaakt met het International Student Platform (ISP). Als internationale student weet je wat de problemen en moeilijkheden zijn die deze studenten meemaken en bij ISP leer je ze aanpakken. Vanuit ISP is de stap naar de Studentenraad niet zo heel groot. In de Studentenraad heb je meer inzicht op het beleid en kun je er echt impact op hebben.”

 

Heb je nog een boodschap voor de VUB-student?

Florence: “Ik vind dat Belgische VUB-studenten meer een eerste stap kunnen zetten om met internationale studenten in contact te komen. Je leert veel social skills en het is verrijkend voor je wereldbeeld. We hebben studenten van over de hele wereld op de VUB en dit is zo interessant, maar er is nog steeds te weinig interactie tussen de verschillende culturen. De internationale studenten willen echt de lokale cultuur leren kennen, maar dat gaat niet zonder de Belgische studenten die hier studeren en wonen.”

 

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW.