U bent hier

In tijden van het EK voetbal is het moeilijk om aandacht te krijgen voor de andere sporten waarin België uitblinkt. En toch… afgelopen weekend werd België met het team “EMPIRE”, Europees Kampioen Hip Hop Unite te Tsjechië in de mega crew divisie en Urban Dance Floor behaalde brons in de adults small crew divisie.

 

EMPIRE werd in april reeds Belgisch kampioen en heeft nu de Europese titel binnen gehaald. EMPIRE is het resultaat van een samenwerking tussen dansers van over heel Vlaanderen en Brussel en werd opgericht in maart na een idee van Urban Dance Floor op het WK 2015 in Martinique. Ook Urban Dance Floor uit Geel (o.l.v. Hendrik Leenders) wist het podium te behalen: de bronzen medaille in de divisie adults small crews, na Rusland (goud) en Nederland (zilver). De kersverse Belgisch Kampioen oversteeg daarmee alle verwachtingen - de concurrentie was moordend - en zet meteen ook het beste resultaat neer op een Europees Kampioenschap. 

Het EK viel op een moeilijk moment voor veel dansers. De blok, de examens, veel dansscholen houden dezer dagen hun jaarshow, … Daarom is deze prestatie juist zo schitterend. De dansers konden het aan om zowel hun studies, werk, trainingen en geldinzamelingen te combineren en af te sluiten met twee schitterende resultaten. 

 

Op vrijdag 24 juni gaat Urban Dance Floor op zoek naar nieuwe dansers om de teams te versterken. Urban Dance Floor is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de beste urban danscollectieven van Vlaanderen en Brussel, met internationale reputatie en dat zowel competitief als artistiek. Elk jaar opnieuw zakken meer en meer dansers van over heel België af naar Geel om hier deel van te zijn. Ga de uitdaging aan en doe auditie! Alle info vind je op www.facebook.com/urbandancefloorof op www.urbandancefloor.be.

Urban Dance Floor 3rd place European Championships Hip Hop Unite 2016 (small crews)

Urban Dance Floor 3rd place European Championships Hip Hop Unite 2016 (small crews)