U bent hier

Sportieve VUB-studenten met Koning Filip tijdens de Warmathon 2016

Al 11 jaar lang brengt Studio Brussel in de maand december Vlaanderen en Brussel in de ban van Music For Life. Ook op de VUB knutselen tal van studenten en personeelsleden acties in elkaar. Om al deze initiatieven beter zichtbaar te maken is er nu #VUBforlife. De universiteit wil hiermee expliciet alle initiatieven steunen en de VUB-gemeenschap oproepen om eraan deel te nemen. Als warme universiteit kunnen we niet ontbreken op de Warmste Week.

 

Vorig jaar kwamen onze studenten L.O. nog in het nieuws toen ze samen met de koning zich min of meer de ziel uit het lijf liepen tijdens de Warmathon. De personeelsfuif zamelde geld in voor Villa Samson en op de Esplanade kon je genieten van wafels, marmercake of een druppel tegen de kou.

 

De Warmste Website

De VUB heeft een speciale website opgezet om alle initiatiefnemers te ondersteunen. Je vindt er niet alleen hoe je een actie kan opzetten op de VUB, maar ook hoe je ze communiceert. Via de hashtag #VUBforlife krijgt jouw actie een extra ‘boost’.

 

Vanuit de VUB komt er in elk geval een tombola met redelijk onwaarschijnlijke prijzen. Elke initiatiefnemer is ook vrij om een goed doel naar keuze te kiezen.

 

Villa Samson

De VUB heeft ook zelf een goed doel ingeschreven voor de Warmste Week: Villa Samson. Dit project van het UZ Brussel wil patiënten de kans bieden om even te ontsnappen aan de medische zorg. In een ontspannen omgeving kunnen ze tijd spenderen met hun huisdier. Ook dierentherapie voor patiënten zonder eigen huisdier krijgt een plekje in het huis.

 

Meer info over VUBforlife

Studenten die een actie willen opzetten, maar niet weten hoe eraan te beginnen, zijn altijd welkom bij Infopunt Studenten.

De Warmste Week: Doe mee