U bent hier

Vanaf donderdag 28 juni, 22u, organiseren enkele vakbonden bij het spoor een 48-uren treinstaking. Mogelijke hinder op weg naar het werk of de examens is dus niet uitgesloten. De VUB raadt iedereen dan ook aan de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om niet voor onnodige verrassingen te komen staan.

From Thursday, 28 June, members of certain railway unions are holding a 48-hour train strike. Possible delays to work or exams can’t be ruled out. VUB is advising everyone to take the necessary precautions so they avoid any surprises.

 

Eerst en vooral het goede nieuws: er is geen algemene stakingsaanzegging en sommige van de aanvragen zijn intussen al geannuleerd. De impact van de mogelijke stakingen blijft normaal gezien beperkt tot storingen, maar in het geval van examens is een verwittigd man/vrouw er beter twee waard. 

 

Om geen extra stress te krijgen van de mogelijke hinder, alvast deze tips:

  1. Plan in om met een trein vroeger te vertrekken naar een examen en herhaal nog even op de massabloklocaties: https://student.vub.be/studiebegeleiding#studeerplek
  2. Raadpleeg standaard de NMBS-app of website voor je vertrekt. NMBS voorziet een aangepaste regeling vanaf woensdagavond 27 juni om 22 uur.
  3. Een plan B kan carpoolen zijn. Gebruik daarvoor onze pendelgroep op Facebook -> www.facebook.com of zoek een lift via #VUBhelpt
  4. Je kan ook een kamer boeken bij U-Residence (short stay) voor 75 euro per nacht (100 euro voor een kamer van 2). De VUB geeft vouchers van 15 euro per persoon. Hiervoor stuur je een e-mail naar: infradesk@vub.ac.be. Lees de volledige procedure. 

 

Succes!