U bent hier

De Vlaamse Scriptieprijs geldt in de academische wereld als een prestigieuze erkenning voor scripties van alle laatstejaars die afstuderen aan een Vlaamse universiteit of hogeschool. Deze worden telkens gescreend door een vakjury op basis van hun nieuwswaarde, journalistieke potentieel en wetenschappelijke kwaliteit. Eerder deze week stelde de jury voor deze 16de editie een longlist samen waarin tien werken werden opgenomen, uit een totaal van meer dan 500 inzendingen. Dounia Bourabain en Niels Verborgh zijn twee afgestudeerde masterstudenten aan de VUB die tot deze tien gelukkigen behoren. 

 

Dounia Bourabain, master in de Sociologie aan de VUB, schreef afgelopen academiejaar een thesis rond subtiele vormen van discriminatie waarmee etnische minderheden in Vlaanderen en Brussel te kampen krijgen tijdens het shoppen. Hiervoor deed ze welgeteld 602 praktijktesten in 301 Vlaamse en Brusselse kledingszaken. Niels Verborgh, master in de Rechten aan de VUB, schreef op zijn beurt over de economische ongelijkheid in de voetbalwereld. De huidige transfersysteem zou vandaag de dag problematisch zijn en tegenstrijdig zijn met zowel het Europees als het nationaal recht.

 

Longlist wordt shortlist
De Vlaamse Scriptieprijs steekt op 6 december een tandje bij, want dan zal de jury de tien genomineerden herleiden naar vijf. De winnaar wordt uiteindelijk bekend gemaakt op de prijsuitreiking die zal plaatsvinden 18 december in de Minardschouwburg in Gent. Er valt naast heel wat eer en en roem, ook 2.500 euro te winnen. Wij duimen alvast voor onze VUB-genomineerden.

 

Klik hier als je de prijsuitreiking op 18 december in Gent wil bijwonen: inschrijven 

Dounia Bourabain, master in de Sociologie aan de VUB, schreef afgelopen academiejaar een thesis rond subtiele vormen van discriminatie waarmee etnische minderheden in Vlaanderen en Brussel te kampen krijgen tijdens het shoppen.

Niels Verborgh, master in de Rechten aan de VUB, schreef op zijn beurt over de economische ongelijkheid in de voetbalwereld.