U bent hier

De Vlaamse Scriptieprijs geldt in de academische wereld als een prestigieuze erkenning voor scripties van alle laatstejaars die afstuderen aan een Vlaamse universiteit of hogeschool. Deze worden telkens gescreend door een vakjury op basis van hun nieuwswaarde, journalistieke potentieel en wetenschappelijke kwaliteit. De EOS-jury nomineerde voor deze 17de editie vijf finalisten, uit een totaal van bijna 600 inzendingen. Hannah Pinson en Erik Pelicaen zijn twee afgestudeerde VUB-masterstudenten die tot de vijf finalisten behoren.

 

Hannah Pinson, Master in Physics and Astronomy & Computer Science, bracht in haar masterproef communicatiepatronen in een complex netwerk van menselijke neuronen in kaart. Op die manier is er een beter begrip van de menselijke hersenen en intelligentie. Pinson droeg bovendien bij aan de uitbreiding van kennis in de artificiële intelligentie. Lees hier meer over de thesis van Pinson.

 

Erik Pelicaen, Master of Architectural Engineering, werkte voor zijn masterproef aan een ontwerp van een dynamische zonwering die aangedreven wordt zonder elektriciteit. Hij liet zich inspireren door de krokus. Hiervoor bestudeerde hij het organisme van deze bloem om vervolgens de werking van het organisme na te bootsen en om te zetten naar technologie. Lees meer over de thesis van Pelicaen.

 

Publiek kan meestemmen via een poll

Iedereen kan de finalisten een duwtje in de rug geven via een online poll en dit tot 5 december. De winnaar wordt uiteindelijk bekend gemaakt op de prijsuitreiking die zal plaatsvinden op 19 december in het Iers College in Leuven. Er valt naast een publicatie van zijn of haar werk in het EOS Magazine, ook een cheque van 1.000 euro te winnen. Wij duimen alvast voor onze VUB-finalisten.

 

Klik hier als je de prijsuitreiking op 19 december in Leuven wil bijwonen: inschrijven.