U bent hier

Mukaku is één van de twee VUB'ers in de finale

Op donderdag 19 april verdedigen deejays Mukaku en Multitude de VUB-eer tijdens de finale van de ‘BXL Student DJ Contest’ in de Bonnefooi. Zij werden gekozen uit 38 kandidaten en nemen het op tegen vier studenten van andere Brusselse onderwijsinstellingen. Winnaar van vorig jaar Cellini is nu te spotten op internationale podia. We polsten bij beide studenten naar hun dromen en ambities. 

 

Stani Manuka behaalde vorig jaar zijn masterdiploma in de Ingenieurswetenschappen: Architectuur. Dit jaar verdiept hij zich in Bedrijfskunde en ‘Innoverend ondernemen voor Ingenieurs’. Als deejay Mukaku begon hij op enkele kleinere TD’s op de VUB. Na enkele maanden mocht hij aan de slag op grotere Brusselse studentenevents, en zelfs in het buitenland. Zijn inspiratie ligt in de lokale hip hop, van Old School tot Future. Als mede-oprichter en resident bij ‘High on Hiphop’ investeert hij zelf in lokaal talent in en rond Brussel.

 

Multitude zit al meer dan zes jaar in het vak, maar maakte nog niet zo lang de overstap van producer naar deejay. Zijn stijl is een mix van dance, funk, soul en house. Igor Suys zit in zijn laatste jaar Industrieel Ingenieur.

 

Waarom doe je mee aan de BXL Student DJ Contest?

Multitude: “Ik ontdekte de BXL Student DJ Contest via vi.be, een geweldig platform voor deejays om organisatoren te contacteren. Veel kansen om nieuw talent te promoten zijn er niet in Brussel. Ik sta dus heel erg achter het initiatief! Ik zie mezelf wel meer als producer dan als dj, maar alle producers beginnen vroeg of laat toch te draaien. Ik dus ook (lacht).”

Mukaku: “De contest is een mooie kans om jezelf te promoten als deejay. Ik wil ook een nog groter en diverser publiek laten kennismaken met de genres binnen mijn draaistijl.”

 

Wat zijn de ambities voor de finale?

Mukaku: “De BXL Student DJ Contest is mijn allereerste competitie. Ik wil vooral 45 minuten mijn ding doen en mijn stijl voorstellen aan het publiek. Als zij zich vermaken, is het voor mij een geslaagde avond. Natuurlijk wil ik graag een blijvende indruk nalaten. De winst blijft daarin het ideale scenario (lacht).”

Multitude: “Mijn doel is om mijn muziek te delen en kennis te maken met nieuwe mensen, meer niet eigenlijk.”

 

Wat wil je ooit bereiken als deejay?

Multitude: “Mijn ultiem doel is om een volledig live optreden te geven, maar hiervoor moet ik meer muziekstukken releasen. Hou mijn pagina maar in de gaten: interesting stuff is coming.”

Mukaku: “Ik hoop vooral mijn potentieel steeds verder te ontwikkelen en dan via deze weg steeds grotere en meer diverse locaties en publieken te bereiken. Op het einde van de rit wil ik graag mijn kennis en ervaring delen met anderen.”

 

Wij wensen onze beide ingenieurs veel succes bij de finale! Alle steun uit VUB-hoek is natuurlijk welkom. Het publiek heeft immers redelijk wat inspraak in de einduitslag. Allen dus naar die heerlijke keet in het centrum, de Bonnefooi!

 

> meer info

Multitude