U bent hier

De weKONEKT-fietstaxi's en de Maebar, een project in het kader van de weKONEKT-week van 2019

Vandaag, vrijdag 5 april, is de laatste dag van de weKONEKT-week. Gedurende de week verlieten honderden studenten, academici en personeelsleden van de VUB, ULB en EhB de campus om in het centrum van de stad tal van activiteiten bij te wonen. Enkele van die activiteiten haalden de pers. Zo maakte Bruzz gisteren twee reportages: één over een fietstocht die studenten langsheen een aantal organisaties en plaatsen bracht die illustratief zijn voor transities in de grootstad, en een over de weKONEKT-fietstaxi’s die de hele week in Brussel rondreden en waarvan het de bedoeling was passanten mee te nemen en te vertellen over het project.

 

Op het programma van de weKONEKT-week stonden maar liefst 140 (les)activiteiten bij een keur van bedrijven, cultuurhuizen, overheidsinstellingen, musea, sportclubs, enzovoort. In totaal sloegen meer dan 90 instellingen de handen ineen om de weKONEKT-week mogelijk te maken. Het initiatief sluit aan bij de visie van VUB-rector Caroline Pauwels, die bij het begin van haar rectorschap de beweging naar Brussel centraal zette.

 

Hieronder een korte impressie van het fietstaxi-gebeuren. Meer filmpjes kun je bekijken via de weKONEKT.Brussels-lijst op YouTube.

Wekonekt met de Erasmushogeschool