U bent hier

Tijdens de Go Abroad Fair konden alle door Wanderlust gedreven wereldreizigers terecht in Etterbeek en Jette met allerhande vragen rond reizen, studeren en stage lopen in het buitenland. VUB Today ging het gebeuren alvast vanop de eerste rij aanschouwen. Wat drijft onze studenten naar exotische oorden? 

 

Tekst: Marnix Van Strydonck
Lees ook: Ontdek de wereld, begin bij de Go Abroad Fair
 

Geen reden tot paniek voor wie er niet bij kon zijn op de Go Abroad Fair. Jong en oud kunnen steeds terecht bij het International Relations and Mobility Office (IRMO) of op my.vub.ac.be/goingabroad voor alle informatie.

Lotte Hauben: "Ik ben van plan om naar Gambia te gaan voor mijn thesisonderzoek. Ik studeer criminologie en mijn onderzoek zal gaan over onder meer sekstoerisme en anticonceptie."

Thibaut Vandervelden: "Ik kom kijken naar de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan in het kader van een thesis of een buitenlandse stage. Naast biologie studeren ben ik een fervente reiziger. Indien mogelijk zou ik liefst buiten Europa gaan voor mijn thesisonderzoek."

Alex Colling: "I am a master student in Biology and I would really like to do my internship in Asia."

Esther Toili: "I am at the VUB to hopefully start a PhD in Bioengineering Sciences. I just came to the fair out of curiosity, to see what they have to offer in terms of experiences abroad."

Hicham El Mimouni: "Ik heb een voorstel gekregen om stage te lopen in Dubai in het kader van mijn studies (Handelsingenieur) en ik kom zien welke organisaties mij hierbij kunnen helpen."

Tuur en Bert Wegwijzer vzw: "We zijn van Wegwijzer vzw en we geven informatie voor mensen die naar het buitenland gaan, in het kader van reizen, maar ook stages en vrijwilligerswerk. Eigenlijk trachten we het “ambetante” aan reizen of buitenlandse stages op ons te nemen zodat de studenten zich kunnen toeleggen op hun kerndoelstellingen."

Manu Vandersmissen en Winona Versnick: "Wij zijn studenten criminologie die op Erasmus willen. Omdat we nog geen idee hebben van de bestemming komen we hier alvast een beeld scheppen van de mogelijkheden."

Nicholas Delahousse en Lissane Abts: "Wij komen kijken naar de mogelijkheden om volgend jaar een tijdje in het buitenland te studeren en foldertjes mee te nemen voor vrienden die geen zin hadden om te spijbelen."