U bent hier

Hoe krijg je jongeren aan het sporten? En vooral: hoe zorg je ervoor dat ze hun sportschoenen na verloop van tijd niet gewoon weer in de kast opbergen? De vakgroep ‘Event- en Projectmanagement in de sport’ zet een heuse sportbelevenis op poten om jongeren ervan te overtuigen dat sporten wel degelijk cool, trendy en plezant is. 

 

 

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen de 16 en 18 jaar het vaakst besluiten om hun sportclub te verlaten. Een geëngageerde groep VUB’ers  in event- en projectmanagement wil daar verandering in brengen met Sportprikkels, een sportief evenement op 4 april dat een 600-tal leerlingen uit de derde graad laat proeven van allerlei sportieve activiteiten. Sporten is volgens hen immers meer dan een onderdeel van een gezonde levensstijl: het is dé manier bij uitstek om nieuwe contacten te leggen en het beste te halen uit het studentenleven. Hun missie krijgt steun van diverse facultaire studentenkringen, die hun medewerking verlenen aan de middagactiviteit.

 

Sportprikkels is geen traditionele klassieke sportdag, maar een buffet van sporten en activiteiten. Van voetbal tot hockey. Van frisbee tot boogschieten. Voor elk wat wils! Met deze laagdrempelige insteek willen de organisatoren jongere scholieren doen inzien dat in groepsverband sporten, ongeacht het niveau of de gekozen discipline, een uitgelezen kans is om nieuwe mensen te ontmoeten. Ze hopen ook dat het evenement inspirerend werkt voor wie leest over het evenement van achter zijn of haar laptop: ‘Hopelijk zetten we medestudenten ertoe aan om de sportfaciliteiten van onze universiteit te (her)ontdekken en terug aan het bewegen te gaan.’