U bent hier

Hoe doen onze alumni het op de arbeidsmarkt? In welke sectoren komen ze terecht? En hielp hun opleiding aan de VUB hen om een job te vinden? We vroegen het hen in onze grote alumni-enquête. 

Siham Boukhlal (28) uit Boom besloot na het afronden van de professionele bachelor Toegepaste Psychologie om haar studietraject verder te zetten aan de VUB. Via een schakelprogramma kwam ze terecht in de master Psychologie. Tijdens een eerste kennismaking waren het vooral de groene, sfeervolle campus en de internationale en diverse studentenpopulatie die haar konden charmeren.

 

Lees ook het verhaal van Jens, alumnus Handelsingenieur: “Mijn diploma is een sleutel die deuren opent”.

In 2016 sloot Siham haar studiecarrière succesvol af. Ze kon meteen aan de slag in een internationaal rekruteringsbedrijf. Nadat ze van job veranderde, kreeg haar functie-inhoud een meer administratief karakter. Waarop ze besloot om een dimensie aan haar carrière toe te voegen. Siham sloot zich aan bij een groepspraktijk en werd zelfstandig psychologe. Dit combineert ze met een fulltime job in de privésector én een nieuwe opleiding. Dit academiejaar start ze in de interuniversitaire postacademische vorming Neuropsychologie die dit jaar aan de VUB georganiseerd wordt. 

Anderhalve maand nadat ik afstudeerde kreeg ik een aanbod. Ik kon meteen aan de slag.
-
Siham Boukhlal (28), alumna Psychologie

Mooie herinneringen aan de VUB
Wanneer ze terugblikt op haar studietijd aan de VUB, denkt ze vooral aan de goede band die ze had met haar medestudenten. Ook aan het warme contact met studietrajectbegeleider Inge Van Mol, die Siham begeleidde in haar individueel onderwijstraject, houdt ze goede herinneringen over.

 

De proclamatie was voor Siham een emotioneel moment. In een bomvolle aula ontving ze volgens de ceremoniële geplogenheden en gekleed in toga, haar diploma van decaan Roland Pepermans. En dat in aanwezigheid van haar familie en vrienden. Ze denkt nog steeds vol trots terug aan dit unieke moment.  
 

Een VUB-diploma op zak. En dan?
Hoe stellen onze VUB-alumni het, nadat ze hier hun opleiding afronden? Hoe doen ze het op de arbeidsmarkt? Helpt hun vorming hen bij het vinden van de geknipte job? En geeft afstuderen aan de VUB hen meer kansen? We haalden hen de pieren uit de neus via onze grote alumni-enquête van eind 2016.

Meerderheid van VUB-afgestudeerden zijn snel aan het werk en tevreden over hun job.

Hier komen VUB-afgestudeerden terecht na het behalen van hun diploma.

Meer dan de helft van VUB-afgestudeerden kan rekenen op een vast contract.