U bent hier

Op donderdag 13 oktober stellen de VUB-onderzoeksgroepen B-PHOT, Brubotics en MOBI hun laatste verwezenlijkingen voor op de Innovatiebeurs. De beurs, voorheen bekend onder de naam KMO-kennisbeurs, vindt al voor de zesde keer plaats en palmt deze keer C-mine in Genk in. Met hun aanwezigheid op de innovatiebeurs willen de VUB-onderzoeksgroepen hun kennis en expertise rond innovatie delen met kmo’s.  Het motto van de beurs is dan ook niet voor niets ‘Kom van je eiland!’

On Thursday, October 13, VUB research groups B-PHOT, Brubotics and MOBI showcase innovations at the ‘Innovatiebeurs’, a match making event between industry and Flemish research centres. The event takes place in C-Mine in Genk. 

Het is geen toeval dat B-PHOT, Brubotics en MOBI present geven op de Innovatiebeurs. Als strategische partners van Flanders Make willen ze de innovativiteit bij de plaatselijke bedrijven vergroten. Zo geeft B-PHOT, dat actief is in fotonicaonderzoek, aan hun stand een inkijk in de uiteenlopende mogelijkheden die fotonica biedt bij het oplossen van tal van industriële innovatieve uitdagingen.

 

Brubotics, dat zich specialiseert in menselijke robotica en onder andere exoskeletons en bionische prothesen ontwikkelt, toont dan weer verschillende applicaties met focus op de maakindustrie. En MOBI, het Mobility, Logistics & Automotive Technology Research Centre van de VUB, zet aan zijn stand de nieuwste evolutie in batterijen in de kijker.

 

De stands van zowel B-PHOT, MOBI als Brubotics zijn te vinden op het thema-eiland ‘Maakindustrie en logistiek’. De andere eilanden zijn ‘Bouw, milieu, energie en chemie’, ‘Zorg, agro, food en lifetech’, ‘Creative technologies’ en ‘Business’.