U bent hier

Na de succesvolle tentoonstelling Brainstormen in Brussel en de film Kwamtumrevolutie, hebben de VUB-professoren Henri Eisendrath en Gaston Moens nu ook hun schouders gezet onder een boek over het onstaan van de kwantumfysica en de rol die de beroemde Solvayraden in Brussel hierbij hebben gespeeld. De voorstelling van het boek vindt plaats op woensdag 28 maart in Leuven, tijdens het documentaire filmfestival DOCVILLE.  De boekvoorstelling is gekoppeld aan een event over kwantumfysica en mikt op leerkrachten wetenschappen. Maar alle geïnteresseerden zijn welkom.   

 

 

Van 21 tot 29 maart 2018 vindt in Leuven het Internationaal Documentaire Film Festival DOCVILLE plaats. De 14de editie heeft wetenschap als speciale focus. Leerkrachten wetenschappen kunnen op woensdagnamiddag 28 maart naar een event dat speciaal voor hen is georganiseerd met een programma over kwantumfysica. De directe aanleiding is de voorstelling van het nieuwe boek Kwantumrevolutie dat de Vrije Universiteit Brussel uitgeeft. De auteurs, prof. em. Henri Eisendrath en prof. em. Gaston Moens, lagen in 2011 mee aan de basis van de expo over honderd jaar Solvayraden. Die  tentoonstelling over het ontstaan van de kwantumfysica en de rol van de Brusselse Solvayraden daarbij, lokte vele honderden bezoekers, zowel in binnen- als in buitenland. Henri Eisendrath en Gaston Moens waren eveneens de initiatiefnemers van de film Kwantumrevolutie. Het nieuwe boek ligt in het verlengde van de expo en van de film en laat leerlingen, leerkrachten en alle geïnteresseerden toe om een aantal aspecten van de kwantumfysica en haar actuele toepassingen beter te begrijpen en verder uit te diepen.

 

Zelf aan de slag 

Wie naar het event op 28 maart komt, krijgt dit prachtig uitgegeven boek op vertoon van zijn of haar ticket gratis aangeboden na vertoning van de film Kwantumrevolutie. Na de film en de boekvoorstelling kunnen leerkrachten zelf aan de slag in een workshop over enkele centrale experimenten uit Kwantumrevolutie. Deze workshop wordt verzorgd door Photonics van de Vrije Universiteit Brussel en wil leerkrachten aanzetten om deze experimenten later te herhalen in de klas.

Inschrijven? www.docville.be/kwantumrevolutie-op-docville