U bent hier

Beeld uit de sensibiliseringscampagne voor 'We Are VUB'

Op dinsdag 24 mei trekt de VUB voor de tweede keer massaal de stad in. Na de academische openingszitting in Bozar gaat het deze keer richting The Egg in Anderlecht voor ‘We Are VUB’: een groots congres dat een eerste orgelpunt wordt van een brede identiteitsoefening waaraan zowel studenten als professoren, medewerkers, alumni en vrienden van de universiteit deelnamen.

We Are VUB

De huidige en toekomstige rector van de VUB roepen op voor het congres

Het congres is een primeur voor de VUB. Nooit eerder werd bij de eigen gemeenschap zo uitgebreid gepolst naar het beeld dat de universiteit volgens de leden ervan dient uit te dragen. Dat valt makkelijk te verklaren: sinds haar ontstaan, samen met de ULB, houdt ze de vlag van de vrijzinnigheid hoog en draagt ze trots de waarden van de verlichting uit.

 

Maar ondertussen is de maatschappij – niet in het minst door haar inbreng – flink veranderd. Wat drijft de VUB tegenwoordig? Hoe ziet ze haar toekomst? Op het congres zal een staalkaart van studenten, wetenschappers en medewerkers laten zien hoe zij als VUB’ers impact hebben op de maatschappij en hoe zij elk met hun persoonlijk engagement samen de VUB vormen. Ook de huidige rector Paul De Knop en zijn recent verkozen opvolger Caroline Pauwels zullen hun visie uiteenzetten.

 

Meer informatie over het congres en het programma is te vinden op de site van We Are VUB