U bent hier

In de nacht van maandag op dinsdag is op campus Jette een gewelddadige aanval geweest op een studente van de VUB. Momenteel is zij thuis en wordt zij ondersteund door een psychisch-sociaal opvangteam van de politie en de VUB. De beveiliging van de campus Jette is versterkt. Studenten zijn er nog een keer op gewezen hoe ze zich ‘s nachts het veiligst over de campus kunnen bewegen. Zij kunnen desgewenst een beroep doen op een studentenpsycholoog van de VUB.

 

De universiteit heeft de studenten van Jette met een mail geïnformeerd. Ze zijn erop gewezen dat ze nachts beter niet alleen op de campus kunnen rondlopen, hun kot goed op slot moeten doen en verdachte elementen moeten melden. Ook is ze aangeraden het noodnummer in hun telefoon op te slaan. 

 

De bewaking is versterkt op de campus Jette. Er wordt daardoor meer gesurveilleerd. 

 

De politie doet onderzoek naar de aanval. Het parket wenst voorlopig echter geen details over de feiten vrij te geven, uit respect voor de privacy van het slachtoffer en om het verdere onderzoek niet te schaden. “Er is inderdaad een onderzoek geopend naar feiten van agressie tegen een studente van de VUB in de nacht van 23 op 24 oktober 2017”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “De hulpdiensten werden verwittigd door de vriend van het slachtoffer, die niet aanwezig zou zijn geweest op het moment van de feiten. De studente werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Toen de politie aankwam in het ziekenhuis, liet de gezondheidstoestand van het slachtoffer het niet toe haar te verhoren.”

 

Studenten kunnen voor vragen en ondersteuning naar aanleiding van dit betreurenswaardige voorval terecht bij de studentenpsycholoog. De VUB vindt het belangrijk haar studenten goede sociaalpsychologische hulp te bieden. Zij is te bereiken via begeleiding@vub.be. De Vrije Universiteit Brussel heeft ook een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag: meldpunt@vub.be. Meer info is te vinden op de meldpuntpagina van de VUB.