U bent hier

Het onderwijs staat niet stil. De VUB en EhB ondertekenen een samenwerkingconvenant met de Centra Voor Volwassen Onderwijs De Oranjerie en COOVI om zowel hun specifieke lerarenopleidingen als graduaatopleidingen beter te positioneren in het onderwijslandschap. Hiermee versterken de VUB en EhB hun inbedding in Brussel en Vlaams-Brabant. De opleidingsvormen zullen tegen 2019 grondig gewijzigd zijn.
 

 

Dankzij het convenant kunnen studenten vanaf 2019 die reeds een diplima behaald hebben van een graduaat, een professionele bachelor of master, een pedagogisch diploma behalen in slechts één jaar. Dat diploma zal voortaan op hetzelfde niveau liggen van hun eerste diploma. Door de wijziging van de lerarenopleidingen kunnen ook professionals, die reeds actief in de beroepscategorieën zoals verpleegkunde of techniek, sneller de overstap maken naar de klas. 

 

Of dit concrete gevolgen heeft op de bestaande driejarige professionele bachelor Lerarenopleiding en het lerarenterkort, kan je lezen in het persbericht van de VUB.

 

Meer informatie over de specifieke lerarenopleidingen of graduaatopleidingen op de VUB kan je op de website terugvinden.