U bent hier

Deze week is Barcelona het decor voor de 4de editie van de World Inter Universities Championships. Een sportevent waarbij studenten van over de ganse wereld het tegen mekaar opnemen in tal van sportieve disciplines. Ook de Vrije Universiteit Brussel stuurt 33 studenten de ring in die er van woensdag 14 tot en met zondag 18 november de VUB-kleuren verdedigen.

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Geen wonder dus dat er hier op de VUB heel wat afgesport wordt door de studenten. Niet alleen onderling, maar ook interuniversitair tegen de andere Vlaamse studenten. Speciaal voor de 4de editie van de World Inter Universities Championships stuurt de sportdienst van de VUB 33 studenten, verdeeld over een rugby- en voetbalploeg richting Barcelona. Doel: zich meten met de rest van de wereld en de kleuren van de VUB verdedigen.

“Hoe onze teams het ervan af zullen brengen valt moeilijk in te schatten omdat het onze eerste deelname is,” aldus Sofie Rousseeuw, stafmedewerker Sport van de VUB. “We kennen het niveau van de andere teams niet, maar we proberen het zo goed mogelijk te doen en zullen onze huid duur verkopen”. Een blik op de deelnemerslijsten leert ons in ieder geval dat in het rugby de VUB vooral tegenstand mag verwachten van de Franse teams. Op voetbalvlak komt het gevaar van alle kanten, maar ook daar luidt het cliché dat elke match gespeeld moet worden.

 

De VUB Foxes beginnen donderdag aan de eerste wedstrijden en zondag kennen ze hun plek. Wie het event op de voet wil volgen kan terecht op de website van het event of volgt deze week best onze Instagram account. Jordy, een van de rugbyspelers neemt ons voor de gelegenheid mee achter de schermen van dit gebeuren.

 

We duimen in ieder geval voor een topprestatie!