U bent hier

Van 24 november tot en met 1 december trekt een VUB-delegatie onder leiding van rector Pauwels naar de USA voor een intensieve roadtrip langs tal van universiteiten en grote bedrijven. Op de agenda staan onder meer een marslanding, live gevolgd vanuit het NASA hoofdkwartier en alumniborrels in LA en Boston. De rector wil er niet alleen de banden aanhalen met tal van onze 1.000 Belgische en Amerikaanse alumni, maar gaat er ook op zoek naar nieuwe samenwerkingen met bedrijven of universiteiten. 

 

“De toekomst van de wetenschap en de toekomst van onze universiteit draait om netwerken”, aldus rector Pauwels. “Sterke netwerken creëren opportuniteiten voor alle stakeholders. Ik denk dan ook dat we gebruik moeten maken van ons sterke netwerk in de USA en ik voel dat dat gevoel, ook leeft in Amerika”. Daarom knoopt de rector er de komende dagen gesprekken aan met tal van bedrijfsleiders en universiteiten om te bekijken hoe zij in de toekomst iets kunnen betekenen voor de VUB, haar studenten of andersom. 

 

Ook alumni officer Dennis Hermans gelooft dat het een drukke, maar interessante trip naar de VS wordt. “Los van het persoonlijke verhaal van onze alumni en hun herinneringen aan Brussel ben ik ook benieuwd naar de samenwerkingsverbanden die we voor onze studenten kunnen opzetten. Onze alumni in de VS zijn actief bij prominente bedrijven en universiteiten. Ik hoop dan ook dat we er de basis voor interessante stages, uitwisselingen en onderzoeksprojecten kunnen leggen.”

 

Benieuwd naar het volledige verhaal? Volg dan zeker de Instagram account van de VUB (@vubrussel), want daarop brengen we verslag uit van het ganse gebeuren.