U bent hier

Visiting Harvard University, December 2018

Eind november zette de VUB haar internationale ambities kracht bij met een strategische missie naar de Verenigde Staten. Doel: contacten met universiteiten aanbinden en er de banden met onze alumni ter plekke versterken om mogelijke samenwerkingsverbanden op te sporen.

 

 

 

Een drukke 7-daagse roadtrip doorheen de USA was het met tussenstops op 5 gewaardeerde universiteiten als Elon, UCLA, USC, Thunderbird School of Global Management (ASU) en Harvard. Met onderweg ook even een Marslanding bij NASA’s Jet Populsion Laboratory (JPL), enkele netwerk events, waarbij we de banden steviger aanknoopten met meer dan 60 alumni, en contactmomenten met lokale Belgische bedrijven. Kortom, er werden veel lessen getrokken en deuren geopend.

 

Academische samenwerkingsverbanden

Dat de roadtrip zijn vruchten afwierp mag duidelijk zijn. De bezoeken aan tal van universiteiten resulteerden onder meer in een MoU ondertekening met de universiteit ELON en nieuwe inzichten voor het Ativity Based Learning Model van Professor Dr. Eric Mazur (Harvard). Verder mogen we begin dit jaar ook een bezoek verwachten van de Thunderbird School for Global Management om te bekijken hoe we kunnen samenwerken op vlak van onderwijs voor “de leiders van morgen en de rol van media en communicatie”. Maar ook met de UCLA, USC en ASU zijn gesprekken opgestart om de verbeteringen inzake alumniwerking te bespreken.

 

Alumni Meet-up in NY, December 2018

Alumni

Tussen al het reizen door, was er gelukkig ook tijd voor onze alumni. Met meer dan 1.000 zijn die trouwens in de USA. Dankzij alumni-events in LA, Boston en New York slaagden we erin een goede blik te krijgen op het belang dat onze alumni ook in de USA aan ons VUB DNA hechten. En dat reikt verder dan louter het nostalgische gedeelte van de studententijd. Zo was er vooral aandacht voor de unieke rol van dat internationale netwerk in de nabije en verdere toekomst. Zeker nu de feestelijkheden voor ons 50-jarig bestaan eraan komen, willen we dit momentum aangrijpen om verder te investeren in onze alumni en bekijken wat ons bindt en samen sterker maakt. VUB-alumnus zijn, is iets om trots op te zijn. Een internationaal netwerk van 61.000 ‘kritische denkers’, heeft ontzettend veel potentieel. Niet enkel voor de alumni en universiteit, maar ook voor onze maatschappij!

 

Ook interesse om een VUB alumni-netwerk in jouw regio op te zetten? Laat het ons weten via alumni@vub.be.