U bent hier

Het Grote Defensiedebat wist zes kopstukken te strikken.

In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen, organiseerde het Institute for European Studies (IES) van de Vrije Universiteit Brussel een groot kopstukkendebat rond de toekomst van de Belgische defensie op nationaal en internationaal niveau. Onder meer Hendrik Bogaert (CD&V), Philip Claeys (Vlaams Belang), Wouter De Vriendt (Groen), Melissa Depraetere (Sp.a.), Theo Francken (N-VA) en Tim Vandenput (Open VLD) namen deel.

 

De 6 kopstukken bogen zich over de rol van het Belgische defensieapparaat in internationale conflicten en over hoe de volgende regering de internationale engagement van ons land op vlak van defensie kan nakomen in tijden van besparingen. Verder gingen ze ook in op eventuele extra investeringen en het slinkende personeelsbestand bij defensie. Prof. dr. Alexander Mattelaer, academisch directeur van het IES en expert ter zake, was moderator van dienst. Het debat werd afgesloten met een slotwoord van VRT-journalist en defensiekenner Jens Franssen.

 

Een integrale opname van het debat is vrij beschikbaar op de Facebookpagina van het IES: https://www.facebook.com/IESBrussels/

 

Lees ook op VUB Today:
‘Aankoop straaljagers uitstellen is aantonen dat defensie verlamd is’